Diyet ve Ruh Hali

Beslenmenin ruh hali ile doğrudan ilişkisi vardır. Bilinen bir olgu olarak, gece yatmadan önce özellikle yağlı yemek yiyen insanlar, kâbus görürler. Yapılan araştırmalarda görülen kâbusların karabasan diye tabir edilen olay olduğu görüldü. Gece yatmadan önce çok fazla yemek yiyen insanlarda beyine çok az bir zaman oksijensiz kalır. Bu durumun bir sonucu olarak, insanlar gözleri açık olduğu halde kıpırdayamazlar.

Diyet ve Ruh Hali
Diyet ve Ruh Hali

Yanlış beslenme ya da yanlış uygulanan diyet, insanları depresif bir ruh haline sokar. Çok kilolu bir insan, zayıflamak için diyet uygular. Yanlış uyguladığı diyet ile istediği sonucu alamaz ve ruh hali negatif hale gelir.

Aynı şekilde, çok yemek yiyen insanlarda da aşırı bir gerginlik hali görülür. Az yemek yiyen insanların sinir sistemi zayıfladığından dolayı, sürekli gergin ve ruh hali sinirli bir yapıya bürünürler.

Diyet ve Ruh
Diyet ve Ruh

Doğru Beslenme Mutluluk Getirir

Aşırı karbonhidrat tüketimi, kan şekerini yükseltir ve insanlarda ruh halinin bozuk olmasına yol açar. Aşırı şekerli yiyecekler ve içecekler de kollestrol dengesini bozar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir